kolmapäev, 25. märts 2009

Kodukootud Ketšup

Vaja:
1kg tomateid
4 sibulat
250 ml punaveiniäädikat
200 g pruunsuhkrut
pihutäis värsket basiilikut
4 küüslauguküünt
1 tšilli
2 tk ingverit
4 nelki
2 tl tilliseemneid
2 tl sinepiseemneid
pipart ja soola
pisut oliiviõli


Lõika sibulad parajateks tükkideks ja hauta õlis. Kuni sibul haudub, purusta tilliseemned, sinepiseemned ja nelk. Haki küüslaugud, tšilli ja ingver. Lisa kõik pannile, maitsesta soola ja pipraga. Tomatid lõika tükkideks ja lisa pannile. Haki basiilikuvarred ja lisa. Kuumuta segu 35-40 minutit, siis võta pann tulelt. Peale seda lisa hakitud basiilikulehed ja sega veidi aega.
Segu valada blenderisse ja purustada. Pärast võib veel läbi sõela ajada. Kui kuumalt pudelitesse ajada, siis on omavalmistatud ketšup mõnda aega käepärast võtta.
Head isu!
QQJJKBD

1 kommentaar:

  1. Nämm!!!!! Kus see külmkapp meil nüüd oligi? Paeks sinanpoole liikumaq ja sisse kiikama....

    VastaKustuta