neljapäev, 12. märts 2009

Augutäiteks üks retsept















Kartulivorm


Vaja läheb:

Hakkliha
Mõned keedetud kartulid (vormi jaoks võib koorega keeta)
Tomatit
Juustu
Basiilikut
Küüslauku
Soola (Vegetat)
Pipart
Hapukoort
Mune
Pisut vett

Tee nii:

Prae hakkliha soola (Vegeta) ja pipraga, kui liha enam roosa pole, lisa viilutatud küüslauk.
Viiluta kartulid ja lao pooled vormi põhja, kata kartulikiht poolega hakklihast, selle peale lao tomatirattad.
Puista tomatid üle pipra ja basiilikuga, ning kata juustuviiludega.
Siis tee kõik need sammud uuesti teise poole materjaliga. Kata pealt jällegi tomati-pipra-basiilikuga ning ilus kiht juustu kõige otsa.
Klopi munad, hapukoor ja pisut vett (sool ka) segi ja vala vorm üle.
Kui kõik on valmis, lükka 30 minutiks ahju küpsema (ca.180C)

Kogustest: mune kulub 1 kg hakkliha puhul ca 4, hapukoort 200g ja vett pool kruusi (vorm sel juhul 3+ liitrit). Ja muud asjad ikka nii, et käepärasesse vormi ära mahub ja üle ääre punnitama ei hakka :)
Ja ongi kõik.
UQQJJKBD

1 kommentaar:

  1. ... lendan kööki järele tegema! kõht koriseb juba ja kujutan ette, kui hästi see vormiroog lõhnab ja maitseb, kui ükskord valmis on!

    VastaKustuta